Érdekes felfogások

2010.07.06. 14:20

A napokban megakadt a szemem két "nagy" magyar BC2 közösségi fórumban megjelent hozzászóláson. A hozzászólások nagyjából arról szóltak, miért normál módban játszanak a kommentelők. Az egészről..sőt az egész BC2 közösségről a véleményem a "bőveben" után olvasható.

Az egyik hozzászóló a legnépszerűbb magyar BC2 szerver adminjai közül egy. Arra a kérdésre válaszolt, mi lenne ha a szerveren a főadmin kikapcsolná a 3d spotting opciót:

Keresnék másik szerót . Én ebben a mostanság megcsappant játékidőmben, szeretem látni azértm, hol van az ellen. Nem játszom annyira jól, hogy még többet sunnyogjak a látatlanok után. Tutira többet halnék = no játékélmény = másik szeró.


A másik pedig ugyanebből a topicból, pár nappal ezelőtt:

Ha csatlakozok egy szerverhez mindig ki van kapcsolva a kis térkép, nem látom az ellenfélt, a fegyvernél pedig a képernyő közepén lévő, célzást segítő bigyó sincs ott. Lehetetlen, hogy valamit is tudjak kezdeni.

Ez a két hozzászólás híven tükrözi, miért üresek a HC szerverek (köztük a vLr is) és miért van ennyi csaló a játékokban. A mai "játékos" prototipusa nem szereti a kihívásokat, a küzdelmet, a szenvedést, a fejlődést, a gondolkodást. Neki az kell, hogy minden a segge alá legyen tolva.

Nem lát a pályán, nem veszi észre az ellenfelet? Nosza, jelöljük meg neki, ne sírjon. Nem ismeri ki magát a mapon? Adjunk alá térképet, amin minden fel van tüntetve az utolsó fűszálig, nehogy már szegénynek használnia kelljen az agytekervényeit. Nehéz a red dottal, neadjisten ironsighttal célozni? Jelöljük meg neki a monitor közepét, nehogy egy egérgombbal többet kelljen nyomnia, netán kicsit céloznia...Szerinte gyakran ölik meg? Hajrá, duplázzuk meg az életét, rakjunk alá automata gyógyulást.

Sajnos vannak, akik ennek ellenére még mindig jártatják a szájukat, hogy jájj nem reális a játék, mekkora szar a BC2, mert a fegyverek hogyan sebeznek...HÁT BAMMEG, GYERE FEL HARDCORE SZERVERRE ÉS AKKOR REÁLISABB KERETEK KÖZT TUDSZ JÁTSZANI!

Ja, de HC-n nincsenek a fentiek, tehát esélytelen...21-es csapdája.

Sajnos a magyar játékosok zöme a fenti "kasztba" tartozik. És Ti szídjátok a BC2-t? Olyan, amilyet megérdemeltek! Ráadásul csodálkoznak a sok csalón...

Szerző: ladista

19 komment

Címkék: bfbc2

A bejegyzés trackback címe:

https://vivalaresistance.blog.hu/api/trackback/id/tr932133422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kokoro 2010.07.06. 15:40:14

Aki a HC-t szereti nem játszik magyar szerveren több indokból sem. Inkább magányosan vagy egy haverjával valahol egy uk vagy német HC szerveren játszik ahol:

1. nincsennek korlátozások, emiatt kevesebb az anyázás is
2. nem bannolgat az admin nyakra-faszra mert pl. hátba késelted vagy egyébb nevetséges indok miatt. Egy külföldi nem fogja megmondani mit csinálhatsz merre mehetsz hogy lőhetsz, mikor mivel milyen szögben (talán a mentalitás más ?)
3. nem szólnak be percenként, hogyakurv****dért mertél lelőni engem a nagy királyt :-(
4. A "magyar" szerver is ugyanannál a külföldi szolgáltatónál van, még a ping is dettó ugyanaz.

Persze ettől még lehetne legalább egy HC szerver mindig tele magyarokkal, de alig van. A magyarok még nem olyan kockák, lehet nem is olyan nagy baj ez.

Debilon 2010.07.06. 16:44:32

mondjuk aki a térképet hiányolta meg a többit, az MW2-ből jött :) mondjuk ez is mutatja, hogy az MW2 is mekkora lolság

Debilon 2010.07.06. 16:45:58

@kokoro: gyere a vlr szerverre... HC és nincs sniperért van általában kick..

2 napja is 5en toltuk pár órát, jóvolt :) volt harc, szenvedés, jó lövések, és jó társaság :)

Street^ 2010.07.06. 17:03:18

@kokoro: Hali , a pontjaidról csak annyit szeretnék hogy,

1. nálunk baserape és sniper korlátozás van , az sem azért mert olyan kedvünk van hanem a csapatjáték érdekében , de erről találsz azt hiszem cikket nálunk.

2. mi nem bannolgatunk és kickelünk senkit ha jobb ha rosszabb nálunk , csak azt rugjuk ki aki többszöri kérésre sem áll le a sniper fegyverrel.

3. no comment kategória , egy biztos vLr-től ilyet még sosem láttam és nem is fogok szerintem. IQ és kor fügvénye a dolog.

4. ebbe valószínüleg igazad van , szóval nyugodtan jöhetsz hozzánk is ha épp fent vagyunk :) leginkább esténként.

Végezetül pedig szerintem nem kell ahoz kockának lenni hogy valaki HC-zon. A mi baráti társaságunk nem játszik napi 24 órákat , legtöbbször csak esténként , de mi szeretjük a kihívást és a reálisabb dolgokat (pl hogy ne kelljen 2 tár egy emberbe).

Szóval várunk szeretettel ha ezek megfelelnek neked és ismerőseidnek..

ladista · http://vivalaresistance.blog.hu/ 2010.07.06. 18:29:31

@kokoro: Szia, üdv itt!

Elöször is: köszönöm, hogy vetted a fáradságot és leírtad a véleményed. Ha megengeded, válaszolok én is, bár látom, hogy a többiek már megtették.
Szóval a vLr szerver a kezdetek óta HC módban fut, mert úgy gondoltuk, hogy a rengeteg "magyar" normál szerver mellett talán lesz igény egy HC-ra is. Kezdetben csak 16 slotos volt, egy hónapja emeltük meg 24-re, mert reméltük, hogy a kevés hely miatt hanyagolták az emberek. Sajnos kiderült, hogy elég rendesen tévedtünk :)
Tiltani egyedül a sniper fegyvereket tiltjuk...nem adminprogival, hanem szóban csak. Kénytelenek voltunk, mert azon ritka alkalmak egyikén, mikor megtelt a szerver, az egyik csapat kb. fele azzal küzdött és nagyon unalmas (illetve a másik csapat nem sniper felének meg szenvedés) volt a játék. A mesterlövészek felülltek egy dombra és nem mozdultak onnan. Volt 1-2 fragjuk, de a maradék csapattársaikat, akik megpróbálták az mcomot élesíteni, könnyedén leszedtük. Nem is sokáig bírták ki, anyázások közepette távoztak a szerverről. Nekünk a játékosok többségének a szórakozása a fontos, ezért bevezettük a pls no sniper tiltást. Úgy gondolom, ez nem túl nagy ár :)
Bannolni két gyereket bannoltunk eddig: egy lengyel csókát, aki a magyarokat szidta és egy másik, volt tagunkat, aki minket szídott és hazudozott rólunk a fórumban mindenféle valóságtartalom nélkül. Még azt is elviseljük, hogy 100x pofán lőjenek CG-vel (bevallom, TS-en azért szoktam morgolódni miatta). Lelövésért sohasem szóltunk és soha nem is fogunk...még a legcsítergyanúsabb emberek is nyugodtan puffogtathatnak nálunk, amíg a PB el nem választ :D
Amúgy a külföldi adminokról: mikor megvettem a játékot, felmentem egy külföldi szerverre. Új volt a map, nem ismertem, ezért leszületés után 15 másodpercig nézelődtem, alig mozdultam el. Ezalatt kétszer lelőttem egy srácot...jött a kick (admin volt a szentem), hogy noob camper...na ilyet mi a büdös életben nem csinálunk.
Mindenesetre én is elmondom: ha egy jó társaságban szeretnél HC-t játszani (mert azért járnak fel magyarok is elegen), akkor szívesen látunk a vLr HC szerveren. Remélem, találkozunk a virtuális csatatéren :)

sirpalee 2010.07.14. 16:42:13

Battlefield 2ztünk a klánunkkal mostanában, és egy nagyon jó kis szerverinfót találtunk.

Baserape is not forbidden, it's war you know...

Háborúban mindent lehet :) Le lehetne szokni a tiltogatásokról... Ha a csapat fasz és hagyja magát baserapelni, csipákkal lealáztatni, az az ő bajuk...

anshin 2010.07.14. 17:43:58

@sirpalee: egyébként igazad van, nálunk a vLr-en belül se ért mindenki egyet, de tiszteletben tartván egymás akaratát döntött a többség, és ezzel nincs semmi baj.

Én is feleslegesnek tartom, ám egy nyílt játékon és nem két csapat által szervezett játékon úgy gondolom elsősorban a szórakozásé a szerep. Sajnos a játékosok nem túlságosan együtt érzőek a szerveren és még én ha az ellenfél beszorul szándékosan nem támadok, megadni az esélyt a kitörésre, hogy ismét játékba lehessen lendülni. Ám a játékosok nagy része ezzel nem foglalkozik, már-már teljesen lerohanják a kezdőt és majdnem szó szerint egymás kezéből rángatják ki a "prédát".

Ha a játékosok ilyenkor önmaguktól nem ismerik be, hogy esetleg oldat kellene váltani, picit egyenlíteni az erőviszonyokat, akkor csak szabályozással lehet ezt megoldani. Ám ha nincs admin a szerveren, akkor szabály mit sem ér.

Szerinted mi a önzetlen szórakozás jegyében a legjobb megoldás akkor?

Az 1 recon / csapat korlátozásról mi a véleményed?

sirpalee 2010.07.17. 13:30:21

@anshin:

Szevasz!

Hát amikor bc2-zünk általában végigcsináljuk mindkét oldalt, legyen támadás vagy védekezés, attól függetlenül mik az erőviszonyok. Ha az ellenség túlerőben van, akkor nem írogatjuk be folyton, hogy lol please teams és társai, hanem próbálunk küzdeni tovább :) . Az hogy mi engedett és mi nem, ha ahhoz van kedvem hogy gustavozzak kicsit (amihez még sosem volt :) ) vagy csipázzak hátulról, akkor miért ne tehessem? Előbb utóbb rájönnek az emberek, hogy classt kell váltani különben veszít a csapat. Akit meg csak a saját aránya és pontjai érdekelnek, az úgysem fog normálisan játszani. Szerintem.

Az egy csipa / csapat korlátosás szerintem baromság, egy 16 fős csapatban bőven megfér több is, 1-2 hátulról segít (és tényleg segít, mortarral, spotolással), aztán a shotgunos, sensorokat dobáló csipa előnyeiről sem szabad megfeledkezni :) . Csak sajnos a játékosok nagy része mindig elfelejti (nekem is szólnak mindig voicen, hogy dobáljak már, mert elfelejtem...).

A szórakozás jegyében a legjobb megoldás, ha mindenkit hagysz játszani úgy ahogy szeretne, előbb utóbb úgyis kialakulnak a squadok és a szerepek. Ha mégsem, akkor korlátozásokkal sem fog működni...

anshin 2010.07.17. 14:53:15

Nekem csak tapasztalatom van, amit leírtál az mind elvárható lenne, ám általában az általad említett emberekkel hoz össze a sors, akiket éppen a saját aránya jobban érdekel, mint bármi más.

Nagyon sok screen van nekem arról, hogy be-, vissza vagyunk szorítva és a csapatom minden tagja mesterlövészként ott gubbaszt egy bokorban és onnan lövöldözik kifelé.

Számomra ez nem támogatja a szórakozást és a tapasztalat azt mutatja, hogy nem alakul ki semmi. Ám lehet még nem a megfelelő társaság jár a szerverre, legalábbis a miénkre nem. Remélem, hogy idővel kialakul majd nálunk is egy olyan állandó játékos kör, akik hasonlóképpen gondolkoznak mint te, ti, mi.

Egyébként normálon vagy HC-n játszotok?

anshin 2010.07.17. 14:55:38

A társaság kialakulásához egyébként jó úton járunk, estéről estére, egyre több visszatérő játékossal találkozunk a szerverünkön és talán estéről estére közelebb vagyunk egy normálisabb társaság kialakulásához, szóval egyszer még bármi is lehet :)

ladista · http://vivalaresistance.blog.hu/ 2010.07.17. 19:43:42

@sirpalee: Kár, hogy a magadfajta gondolkodású játékosokból egyre kevesebb van. Ha HC-t játszol illetve a társaid is ilyen gondolkodásúak, szívesen látnánk, ha vendégeink lennétek a vLr szerveren!

A recon tiltásról. Ha kicsit visszaolvasol, láthatod, hogy nem volt tiltva semmi a szerveren. Sajnos ezt rengetegen kihasználták és nagyon sok esetben volt olyan felállás, hogy a 12 emberből 8-9 sniper kempelt valami Isten háta mögötti helyen és leszarta az aktuális célt (legyen az Conquest vagy MCOM védő/támadó). Nekik a saját fragratejuk volt csak fontos. A trógerebbek ellenben megcsinálták a klassz 1.5-2-es FR-t maguknak, majd angolosan távoztak a szerverről a "Csapatod vesztett" képernyő felbukkanása előtt. Szóval class váltásról szó sem esett...statra mennek csak. Ha váltanának, nem kellene bekorlátozni. Amúgy shotival tud menni bárki, nem kell reconnak lenni :)Egyszer találkoztam a szerveren egy olyan reconnal, aki tényleg a csapatás segítette és élvezet volt ellene játszani.
Egy szónak is száz a vége: amíg nem látom, hogy "felnőnek" az emberek a dologhoz, kénytelen leszek tiltani, mert nem egyszer láttam a szerveren, hogy az kiürült, mert a sniperek elbaszták a játékot. Nem tudom, olvasol-e más, "nagy" magyar bc2 fórumot, lassan az összes szerveren be van korlátozva a létszámuk.
A kialakulóban lévő társaságot én is csak megerősíteni tudom.
Ismétlem: ha hc-ztok, gyertek nyugodtan fel, szívesen látunk Titeket! :)

anshin 2010.07.17. 23:12:15

@ladista: de sensora nem mindenkinek lehet ;Đ

sirpalee 2010.07.17. 23:40:02

@ladista: A shotis "csatacsipa" mód azért hasznos, mert lehet szenzorokat dobálni :) és az csak csipánál elérhető.

Amúgy voltunk fenn szerveren, és jópofa volt, főleg a kopterezés :) . Bár gondolom a másik fél a végefelé nagyon ideges lehet, mikor 10 perc után sem tudták leszedni a lopott koptert :) . Bár aki nem védi meg a saját cuccait...

Nem szoktátok a squad voice chatjét használni?

Rushyk 2010.07.18. 07:58:13

Hali!

De a szenzor használata nem tök mind1, ha úgysincs kis térkép a HC szerveren?

ladista · http://vivalaresistance.blog.hu/ 2010.07.18. 10:24:32

@sirpalee: Látom, Rush megelőzött. Bevallom őszintén, reconban nem vagyok otthon, de HCban tényleg nem tudom elképzelni, hogy állandóan nézegeti valaki a nagy térképet szenzor-spotért...ettől függetlenül lehet. :)

A helis dolog tényleg szopás volt:D Jól toltátok. Hozzá kell tennem, hogy mi meg rohadt bénák voltunk, mert annak ellenére, hogy már hatodik perce tornyosultatok fölénk az Apacheval, mint valami halálfelhő, gyakorlatilag a 12 emberből kb. 3 foglalkozott veletek érdemben. Ha eltaláltunk tracerrel, azt meg leszedtétek...:D Mindenesetre az ilyen kihívások szerintem nagyon izgalmasak, attól függetlenül, hogy a rossz oldalon voltam, kifejezetten jól szórakoztam:D
A vLr tagok TS-en voltak fent, a játék voipját még nem próbáltam ki, de számomra annó elég volt, mikor xbox360-on valami amcsi 12 éves, félig mutáló hangú gyerek visítozott a fülembe :DDD
Kérdésekkel fordulnék hozzátok: az a klán prefix, amivel tegnap mentetek, létező csapatot takar vagy csak hirtelen felindulásból tettétek ki? A másik kérdés: mennyi idősek vagytok? A harmadik: feljöttök az irc szobánkba?, Ott egyszerűbb írásban társalogni :)

anshin 2010.07.18. 10:29:06

@Rushyk: a nagy térképen még rajta van, de az tény, hogy teljesen más célokra használható, mint normál módban :)

anshin 2010.07.18. 10:51:32

@ladista: rossz oldalon? Azért a végén nálunk volt kiírva, hogy WON ;Đ Sok borsot tört a heli az orrunk alá és bosszankodtam is, hogy nem tudjátok leszedni, pedig mennyit hallottam TOMO-tól is, hogy könnyű leszedni egy helikoptert, ez most nagyon nem jött össze ;Đ

Ám a végeredményt nem változtatta meg, azon a pályán a védést és a támadást is nyertük, szerintem ez a lényeg. Kihívásokban gazdag, sok kemény és hajszálon függő helyzet, jó ellenfél, szóval jó volt a tegnapi játék. Tehát a rossz oldalt kifejezést nem értem ;Đ

ladista · http://vivalaresistance.blog.hu/ 2010.07.18. 11:33:24

@anshin: rossz oldalon lenni nem permamens dolog, hanem lehet egy adott időintervallum is (ebben az esetben a helis 10 perc):P

sirpalee 2010.07.18. 17:23:29

A szenzornak annyi előnye van még hc-n is, hogy legalább meg tudod mondani tiszta-e a környék vagy sem. Még ha nem is látod real time a térképen, be tudsz nézni, kell-e számítanod az ellenségre vagy sem.

@ladista: A klántag nem felindulásból van, csak sajnos egy betű hiányzik belőle, nincs elég hely (teljes néven Wroaaargh Halálmotorosok).

Nem nagyon olvasok gamer fórumokat, talán csak hw-t és gsf-t, de inkább az előbbit :) .

Életkorra, én 25 vagyok.
süti beállítások módosítása