A vLr

2010.01.22. 12:31

 

Akkor a vLr-ről egy kisebb összefoglaló:

A SWAT 4 elnevezésű FPS (First Person Shooter) játék 2005-ben jelent meg a piacon. Új játék lévén gyorsan viszonylag nagy közösségre tett szert, még Magyarországon is. A magyar közösség középpontjában a swat4.hu oldal volt, melynek szerkesztői a játékot még annak a béta ill. demó fázisában kezdék el játszani. Rövid időn belül egy sikeres, szép, jól szerkesztett és legfőképp: jó hangulatú  oldallá nőtte ki magát. Ez az oldal ilyen-olyan indokok miatt, de túlnyomórészt a SWAT 4 egyre csökkenő tömegvonzó ereje miatt (kisebb közönség - kisebb látogatottság - kevésbbé pörgő oldal) bezárta kapuit 2006-ban. "Helyére" pár fiatal lelkesedése eredményeképpen a magyarswat4.uw.hu elnevezésű site ugrott be, de sem az oldal kivitelezése, sem a szerkesztők hozzáállása nem volt megfelelő egy játék scene-központjához. Bezárása után, még 2007-ben elindult a swatgamers.hu elnevezésű oldal. Kezdésnek egy, a játékot népszerűsítő promo videót készítettek, melynek végén felsorolták az akkori magyar SWAT4 klánokat.

 

A vLr itt tűnt fel előszőr az írásos történelemben :)

Ekkor már rendszeresek voltak a verbális összetűzések az oldal adminjai és a vLr tagjai között. Mielőtt valaki megvádolna minket, hogy bunkók voltunk, elmondanám, hogy az állandó admin-túlkapások miatt akkoriban 7-8 főre duzzadt a taglétszám és még vagy kétszer ennyien biztosítottak minket a támogatásukról. Egy maximum 50-70 főt megmozgató oldalon ez -véleményem szerint- nagy szám. Tagjaink között voltak például az eredeti közösséget összekovácsoló ún. "ős-swatosok" (ezt az elnevezést az később kezdők ragasztottánk ránk). Felszólaltunk az oldalon lévő moderálási elvek ("kuss vagy delete") illetve konktétan egy moderátor, Kecmec nevű senkiházi viselkedése miatt. Kicsit később a munaköri leírásunkba vettük a magyar szerverek állandó szűrését, az azon lévő állapotok nyilvánosság elé tárását és az ott való megtárgyalását is. Ez természetesen sokaknak nem tetszett, a vLr állandó támadás alatt állt. A domain tulajdonosok egy hevesebb vitában érvként megszűntették az oldalt. Később ez a köztudatban úgy csapódott le, hogy a "vLr miatt". Páran ezt még emlegették is a később megnyiló wwg.hu-n is.

A swatgamers eltünése után a társaság jó része szétszéledt (aminek nagy része amúgy is csak elméleti támogató volt), sokakkal már nem tartjuk a kapcsolatot.

Nevünkben ma már csak ketten hordjuk a vLr perfixet.

Napjainkban kevesebbet játszunk együtt, míg régebben elég sok multiplayeres FPS-t kipróbáltunk (főleg cooperatív módban), addig mára csak a Battlefield 2 és a SWAT4 maradt meg a közös játékokra.

Szerző: ladista

Szólj hozzá!

Címkék: vlr

A bejegyzés trackback címe:

https://vivalaresistance.blog.hu/api/trackback/id/tr291692484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása