Annak idején, mikor elkezdtünk játszani a BC2 béta demójával, még nem mertem arra gondolni, hogy esetleg ismét kialakulhat valami normális játékos társaság, ami a klánosdizás egyszerű, már-már gyerekes vonatkozásán túl nőve, képes fennmaradni. A vLr –t alkotó embereket végig nézvén, sose mertem volna fogadni, hogy egy ilyen összetételű banda képes egységet alkotni, ám úgy tűnik a mai "normákkal" szembeni egységes "ellentétünk", egységgé képes kovácsolni ezt a kis közösséget.

Ezt persze nem negatív értelemben mondom, hanem mert itt talán 1-2 embert leszámítva, mindenki dolgozik, önfenntartó, számlákat kell fizetni, lakást fest, ház körüli munkát végez (igen, FŰVET vágok, nagy a telek ;Đ) családi életet él, és mellette amennyi ideje engedi, vesz részt a vLr életében. Ráadásul minden egyes tag rendkívül büszke és makacs típus ezért még nagyobb szó, hogy valamiért képesek egységként kiállni és együtt lenni, de talán pont ez az igaz ereje ennek a kis szerveződésnek, mely kiemeli a tömegből.

Persze további pozitív oldalai is vannak a csapatnak. Hála istennek nagyon nyugodt emberekből állunk, nem nagyon megy bele senki értelmetlen anyázos vitákba, szerencsére senkinek sem szava járása a Fkalap, B+, kanyádat. Ha kiállnak valamiért, azt mindig kulturált formában teszik. Én személy szerint ezt többre tartom, mint hogy milyen erőt képviselnek a tagok a szervereken. Ha veszítünk, akkor veszítsünk emelt fővel, kulturáltan, nem tesznek megjegyzést, nem fogják a lagra, nem fikázzák a szervert, nem nobozzák / lámázzák le, nem provokálják az ellenfelet).

Ám néha ez a büszkeség és makacs jellem átüt nálunk egy fajta gyerekes jelenségbe is, mert hihetetlenül képesek vagyunk megsértődni a legkisebb dolgokon is, de ezek is mi vagyunk, vállaljuk. De azért fejlődünk, mára már nem tiltjuk le egymást 3-6 hónapra, nem töröljünk egymást a kapcsolati listákból, szóval van némi remény ;Đ

Bár a csapat alapját egy régebbi játék (swat4) közösségének tagjai alkotják, vannak kivételek is, mint slezi alias sentinel, akit America’s Army alatt „szedtük” össze, vagy itt van TOMO, aki személyes ismeretségből érkezett hozzánk, előzetes online játék múlt nélkül, de itt van Sp33dyHun, aki elsőként, konkrétan a BC2-es játékok alatt „csapódott” hozzánk. Igaz még szókincsét csiszolni kell ;Đ, de úgy néz ki, képes alkalmazkodni hozzánk elfogadni azokat az elveket és értékeket, melyeket az életben és szervereken is képviselni szeretne a vLr közösség.   

Remélem, hogy ezzel nem áll meg a gyarapodás és nagyon sok olyan játékos van még, akik hasonlóképpen állnak a dolgokhoz, mint mi. Jelenleg 9 fix emberből áll a kis csapatunk és bár nem tudom, hogy igazából milyen játékerőt képviselhetnék a magyar mezőnyben, de őszintén mondom, nem is érdekel. Én azért játszom, mert tetszik a játék és barátokkal játszhatok, minden más másodlagos a számomra, mert szórakozni szeretnék, nem pedig idegeskedni mások miatt.

Minden esetre a vLr és a magyar BC2 közösség viszonya nem felhőtlen, sajnos úgy tűnik, hogy hatalmas szakadék tátong a két fél között.  Bár ahogy a név is fémjelzi, a vLr mindig picit az ellenállás hangja volt, nem felétlen osztjuk a tömeg véleményét, de sajnos ezt egyre nyilvánvalóbb diszkriminációval jutalmazza a BC2 közösség azon szerelői, akik nagyobb honlapoknál vannak szerkesztői, vezetői pozícióba. Annak ellenére, hogy szinte minden helyen képviseltetjük magunkat (honlapok, fórumok) mégis a nagyobb oldalakon sorra kihagynak minket a felsorolásokból, cikkekből, riportokból.

Tény, hogy szöges ellentét alakult ki a játékkal kapcsolatban, aminek alapja a HARDCORE mód volt, utána pedig szerver adminisztrátori és szabályozási kérdésekben is komoly eltérések adódtak. Vannak vélemény különbségek, mindenkinek más ízlése van, a probléma viszont ott kezdődik, mikor ezekre nincsenek tekintettel a játékosok.

Ha valakinek nem tetszik a HARDCORE mód, az ne magyarázza meg, hogy miért nem tetszik, és akkor többek között mi, a HC mód rajongói se kellünk ki magunkból. Egyébként meg időt kéne adni a HC módnak, emlékszem mikor elkezdtem a játékot, én is normál szervereken játszottam, és nagyon nehezen mentem át HC-ra, de ma meg már nem tudok normál szerveren játszani. Ez még ladistával is így volt, hisz az elején még tőle is elhangoztak olyan kijelentések, hogy ő jár normál szerverre, de mára már ő is only HC játékossá vált. Időt kell hagyni, némi játékstílus változtatást igényel és már is megmutatkozik a HARDCORE igazi szépsége.

Azért remélem, hogy változni fog a helyzet és ez a diszkriminációs, hatalmi önzési folyamat megszakad. Ha nincs meg a megfelelő objektivitás a közösségi oldalak szerkesztői részéről, és előítéletek miatt ki diszkriminálnak olyan csoportokat, akik nem hasonlóképpen gondolkodnak, mint ők, akkor az onnantól diktatúra, mint sem esélyegyenlőség és szólásszabadság. Nem hiszem, hogy a vLr mással rászolgált volna, hogy egyfajta fekete bárányként kezeljék. Nem vagyunk szakadt csőcselék, nem anyáztunk le senkit, csak csupán a véleményünk más.

Hogy a jövő, mit fog hozni azt nem tudom. Remélem, hogy csapatunk gyarapodni fog még, és hosszú időre alakul ki egy fajta összetartó baráti közösség. Játék terén nem tudom, a mai világban a féléves játékok korszakát éljük, félek attól, hogy mire berendezkedünk ebben a játékban, már is itt lesz a BF3, amire nagy valószínűséggel át fog menni az emberek javarésze. Én jelenleg bronzcsillag beszerző személyes küldetésemet töltöm, mivel szeretném mindenre megszerezni a bronzcsillagot, ám ez sokkal keményebb munka mint vártam, mert olyan fegyverekkel  és kasztokkal is menni kell, ami nem feltétlen az én játékstílusomhoz való, így most eléggé elindultam a lejtőn a K/D arányaimat tekintve ;Đ

Esténként várunk mindenkit egy kis játékra a vLr HC szerverén, mert általában este megy a játék, mert mint mondtam, itt már mindenki jó munkásember, csak este van ilyesmire idő. Továbbá várunk mindenkit szeretettel IRC-en is, mert az jó :)

GL&HF

A bejegyzés trackback címe:

https://vivalaresistance.blog.hu/api/trackback/id/tr372173061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ladista · http://vivalaresistance.blog.hu/ 2010.07.24. 22:46:19

"De azért fejlődünk, mára már nem tiltjuk le egymást 3-6 hónapra, nem töröljünk egymást a kapcsolati listákból, szóval van némi remény ;Đ"

Ne feszítsd a húrt..:D:D:D

Amúgy szép és velős összefoglaló...sg-re való...STREET!!!:D
süti beállítások módosítása