SG, de csak mert...

2010.07.10. 16:24

SG de csak mert... mert 24 óra mire először írhatok a forumba, és ha már megírtam, valahova ki kell tennem, akkor kiteszem ide.... Szóval ez egy kis írás, az SG fórumában elhangzottakra...

Olvasván az elhangzott véleményeket az SG forumán, én is picit megdöbbentem, ám néha jó látni egy-egy olyan véleményt, amit Gyuszopapa írt. Ezzel is megerősítve azt, hogy nem mi vagyunk (vLr) az egyetlenek, akik hasonlóképpen gondolkodnak, mert lassan eljutunk oda, hogy ha már van beépített, gyári csili-vili 3D WH csalás, lehetne akár AIMBOT is, nehogy gondolkozni, vagy küzdeni kelljen a már játékban.  Én már nagyon régen benne vagyok az online „popszakmában”, elég sok taktikai játékban megfordultam, és sajnos nekem is az a véleményem, hogy egyre jobban értéktelenítik, le árkádosítják ezeket a taktikai FPS játékokat.

Nem tudom mi ez a hihetetlen negatív vélemény a HC móddal kapcsolatban is. Egy mód, ahol el van találva a sebzés, ahol nem lebeg előtted semmilyen célkereszt, nincs öngyógyulás, nincs gyári csalás, nincs telizsúfolva a képernyő mindenféle olyan adatokkal, amiket nem kiírni kell, hanem érezni, tudni, tapasztalni. Az igazi játék a HC-n kezdődik…

Én azt hittem, hogy az egykori BF2-es játékosok inkább a HC módot fogják választani, ennek ellenére az összes normál magyar szerver használatban van, csak a mi, talán egyetlen HC szerverünk pang az ürességtől. Jó lenne tudni, miért?

Esetleg mert korlátozva van a recon kaszt 1 recon  / csapatra? Ezt a fejlesztőknek kéne ésszerűbben korlátozni, mert akár milyen hihetetlenül hangzik, pont a recon kasztot játszó játékosok érdeke lenne, a korlátozás bevezetése. Ellentmondásosnak hangzik, de akkor is igaz. Érdekel miért? Quakenet#vlr.blog és elmesélem.

Sőt, ha rajtam múlna még két lényeges korlátozást is bevezetnék, mint például a fegyver felvétellel, a kaszt ne változzon, csak a fegyvert lehessen felvenni, de az ember ha engineer volt, kifogyott a lőszerből, keres egy fegyvert a földön, de ne váltson például medicre.

A másik, hogy az élesztés során ne kapjon az ember egyből 100%-os HP-t, hanem mondjuk egy 10%-ot, a többit meg töltse fel dobozból. Így talán élesztés után rögtön nem a harcot keresné az ember, hanem a menedéket, fedezéket és persze medic is jobban meggondolná, hogy elkezd e defibrillátorral rohangálni a golyózáporban és élesztgetni a társait, hanem inkább előbb gondoskodik arról, hogy ne öljék meg se őt, se akit feléleszt megint. Így talán van esélye az embernek egy 2-3 medicből álló sunnyogó különítményre meglepetés csapást mérni.

A több pálya, még nagyobb pályák, több jármű és esetleg új mód is szimpatikus lenne, de elsőnek fontosnak tartanám, hogy legyen egy igazságos játék, mert gyakran a játékosok fel illetve kihasználnak mindent, ami néha már gyomorforgató szokott lenni.

Volt egy ötletünk, hogy készítünk némi pénz és időberuházással egy petíciós oldalt, ahol figyelmébe ajánljuk a fejlesztőknek, hogy milyen változtatásokat és bővítéseket látnánk szívesen a játékba, de kétlem, hogy maguk a játékosok közös nevezőre tudnának jutni, annyi féleképpen fogják fel a játékot. Így nem hiszem, hogy létrejönne egy olyan támogatás a játékosok részéről, amivel már esetleg érdemes figyelembe vennie a kiadónak és a fejlesztőnek, mert azok csak a tömegben látják a pénzt, azért olyan a játék, amilyen.

Mindenesetre a vLr HC szervere várja mindazokat, akik keményebben és jó hangulatban akarnak játszani, ahol 1 szabály van már csak, no baserape. A többi lényegtelen és helyezéstől nem lesz lagtalanabb vagy jobb a szerver! Egy kis csevegésért gyertek fel a quakenetre a #vlr.blog szobába, aztán vitassuk meg a kérdést, talán még a petíciós oldalból is lehet valami.

Aki nem ismeri az IRC-et, az kérjen bármelyik vLr játékostól segítséget :) Ha esetleg hasonlóképpen gondolkodsz, mint mi és te sem vagy forró fejű anyázós típus, akkor gyere közénk! :)

Szerző: anshin

1 komment

Címkék: vlr bfbc2

A bejegyzés trackback címe:

https://vivalaresistance.blog.hu/api/trackback/id/tr62143031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ladista · http://vivalaresistance.blog.hu/ 2010.07.18. 23:37:02

Hozzá kell fűznöm, hogy ma (07.18.) délelőtt 10-től késő estig, éjfélig folyamatos játék ment a szerveren! A létszám gyakran verte a maximumot, sőt volt olyan helyzet is, hogy várólistára kerültek az emberek!
A szerveren egyre több a magyar játékos és már elég sok visszatérő vendégünk is van. A nagy többség meg van elégedve az egyetlen korlátozással, a recon kaszt maximális létszámának meghatározásával.
Talán van remény, hogy a játékosok rádöbbennek, hogy a "játék a hc-nál kezdődik"? Reméljük!
Addig is: várunk szeretettel minden HC módot kedvelő játékost egy pát igazán kemény menetre a vLr, Magyarország első és egyetlen HC szerverén!
süti beállítások módosítása