2F4Y.com - 24/7 WAKE ONLY!! szerver, ma este, 20.00 körüli időben...full 64-es.

Párszor jártam már ezen a szerveren, eddig jó benyomást keltett bennem, mind a map, mind az adminkodás és természetesen a hangulat.

Ma este Debilon is követett a harcba, rögtön egy oldalra kerültünk, azonnal kreáltam is a saját squadot. Így egyszerűbb a csevegés, meg érdekesebb a csatát egy ismerős oldalán vívni.

Az amerikai oldalon folytatott köröket nem nagyon kell részleteznem: hatalmas szívás. Gondolom egy jó csapattal, összeszokott csapatmunkával (vagy kis mázlival) be lehet törni a szigetre, de ma nem az a nap volt. Az elején próbáltuk helikopteres csapatszállítással...lelőttek az első zászlónál (helikopterestől). Látván a légi behatolás sikertelenségét, próbálkoztunk vizen, felfegyverzett motorcsónakokkal. Nem sikerült így sem, ha nem vadásztak le a levegőben portyázó repülőgépek vagy helikopterek, akkor a parton vártak ránk a páncélosok és a bunkerekben rejtőzködő gyalogos katonák. Sikerélmény nuku :)

Itt jön a publik BF2 hátránya. Az amerikai anyahajó kifutóján egy rakás katonánk szórakozott...voltak vagy 5-8-an. Aki ismeri BF2-t, tudja, hogy ekkora létszámú hátrányban lenni nem jó dolog. Én elhiszem, hogy ők repülni akarnak, de azért tekintettel lehetnének ezek a saját csapatukra is. Amíg ők tököltek, ugráltak, addig a csapat többi része egy olyan orális behatolást kapott, hogy rossz volt nézni (pláne részt venni benne). Pofázhatott nekik az ember bármit...tojtak rá.

A "légierőnkről". A partra jutás nem lehetetlen, de ehhez elengedhetetlenül szükséges a normális légi támogatás. Véleményem szerint a saját repülőinknek a kezdetekkor (amerikai oldalon) nem az a feladatuk, hogy a sziget belsejében lődözzék az ellenfél gyalogosait vagy páncélosait, hanem hogy nagy hatékonysággal segítsék a partraszálló erőket. Lelőhették volna a víz felett repkedő ellenséget, esetleg megszórhatták volna a partvonalon felsorakozó tankokat és gyalogosokat, hogy a vizen érkező motorcsónakosok esetleg eljussanak az első fedezékig és ne vadliba módjára lőjék le őket. Spottolhatta az ember nekik az ellenséges objektumokat...szartak rá. Nagyon pontot sem szereztünk. Dicséretünkre: nem adtuk fel, megpróbálkoztunk többféle megközelítéssel, egyszer partra is szálltunk, de ott...

Kínai oldalon jobb volt a helyzet. A sziget déli részén, az anyahajó felőli részt választottuk ki magunknak, mint stratégiailag fontos pontot, elhatároztuk, hogy megvédjük. Egy ideig sok dolgunk nem volt, a kör első pár percében a kis szigetről kifutó motorcsónakok jelentésén kívül más dolguk nem volt. Aztán (szokás szerint) a légierőnk nekiállt szórakozni, a spottolásokra magasról (szó szerint) tojtak, az ellenség legfőképpen csónakokkal meg tudta közelíteni posztunkat. Élet-halál küzdelem kezdődött, Debilonnal hősiesen álltuk a gyakran két csónakkal érkező ellenséget. Többször kilőttek minket is, de jó csapatmunkával (még csodálkoztam is Debilonon :P) minden esetben sikerült visszafoglalnunk a sziget csücskét és az ahhoz tartozó bunkert. Jó volt végre megint taktika szerint játszani...az út két oldalán közelítettük meg az ellenfelet, egyszer egyikünk rohant előre, majd a fedezése alatt a másik. Sikerült pár ellenséget gránáttal is leszedni, amíg rám figyeltek. Jó munka volt! Természetesen ezeket a köröket nyertük, bár pontban nem hozott sokat a konyhára -a defenzív játékstílusunk miatt- de élmény volt játszani.

 

Azt kell mondanom, hogy a Wake Island 2007 egy nagyon technikás map és a hangulata utánozhatatlan egy telített 64-es szerveren.

Szerző: ladista

9 komment

Címkék: battlefield2

A bejegyzés trackback címe:

https://vivalaresistance.blog.hu/api/trackback/id/tr161694090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Street^ 2010.01.24. 20:28:00

Hali , már régebben is beszéltünk róla de ezt olvasva ismét csak azt tudom mondani hogy nem lehet valami rossz ez a játék, akkor HA tényleg mindneki úgy játszana mint ahogy azt leirtad, de igy ez is csak egy féle szenvedésnek tünik , hogy mész meghalsz mész meghalsz , mert nem olyanok játszanak a csapatban akik odavalók :). Már jó lenne ha ti is beszerválnátok egy jó videó karit vagy gépet kinek mi kell és AA3x-elnénk :D ott legalább nem kell várni légitámogatásra :) , jó az oldal.

ladista · http://vivalaresistance.blog.hu/ 2010.01.24. 20:46:37

AA3 jó lenne, ha kicsit foglalkoznának vele. Én személy szerint nem játszottam vele, csak egy-két próbát. Küllemre valóban szép, az ellenfél spottolását meg a többi grafikus konzolt a BF2-ből már ismerem. De az az 5 map...számomra nagyon kevés, még akkor is, ha azok közül kettő (Bridge, Pipeline) kedvencem volt a régi szériában. A gépigénye meg... :)
Ha lesz új gépem, rám lehet számítani. De addig marad a BF2 számomra. Ha szenvedés is a dolog néha, de maga a játékrendszere, a köritése szerintem utánozhatatlan, még AA-n is túltesz. De izlések és pofonok :)

anshin 2010.01.24. 21:29:19

Semmi gond, csak én személy szerint nem akarok se helikopter ellen, se tank ellen harcolni miközben valahol egy sniper is a barackomra utazik :D

ladista · http://vivalaresistance.blog.hu/ 2010.01.24. 21:38:11

Ez adja az igazi ízét a játéknak és nincs édesebb érzés, mint leszedni egy fullos helit vagy tankot :)

Street^ 2010.01.24. 22:59:33

@ReTTeneTabornoK: De mondjuk a valóság sem olyan hogy meg szabod hogy nem jöhet repülő vagy tank mert te most épp egy sniperes ellen akarsz harcolni :D

Debilon 2010.01.25. 18:06:53

@ReTTeneTabornoK: nem kell harcolni a helikopterekkel vagy a harckocsikkal, csak ha van a közelben fix AT/AA vagy van nálad AT.. kikell kerülni őket és ennyi

AA-nál szerintem hangulatosabb, pont a járművek miatt, meg hogy nem kell annyit gyalogolni...beugrok egy jeep-be és oda megyek ahova akarok, vagy egy motorcsónakba és nem kell egy idióta helisre várnom

ladista · http://vivalaresistance.blog.hu/ 2010.01.25. 18:38:29

Debilon jól mondja. Jön a tank vagy heli, lespottolod, és ha van rá lehetőséged, elbújsz egy bokorba. Nem fog észrevenni. Vagy aknát teszel az útjába. Vagy c4-et rá ill. elé. Ezek ki fogják végezni. Múltkor Debilonnal voltunk így. SpecF. ként leraktam két adag c4-et, és csapdát állítottunk ketten a tanknak. észrevette a robbanóanyagot, megpróbálta kikerülni, de az oldalába robbantottam. A gyerek megijedt, kiszállt a tropára zúzott páncélosból, ot már várta Debilon...ki is nyírta, ahogy kell. Megvan mindenre a taktika :)

anshin 2010.01.25. 20:02:40

nem kell a markegint mondtam már ;Đ AA4EVER ;Đ ja nem... SWAT4! ;Đ
süti beállítások módosítása