Gondolatok...

2010.06.18. 12:30

Erőszakra írok pár sort, ne mondogassa neke anshin, hogy csak ő írta le a gondolatait :P

Tegnap este klasszul összejött IRC-n a társaság. TOMO, Rush, Street, Slezi (aki újabban Sethniel nicken fut) és ladista. Street nyavalygására a szerver át lett téve rush módba, az összes mappal (előre is megjegyezném: nem ismerem a mapok nevét).

Kiderült, hogy jó ez a rush mód is, csak az a baj vele, hogy a sok stat- és frag- és fragratevadász nem hajlandó rendesen játszani, hanem a szutyok statjaikat féltve Recon kasztot választanak és a küldetésre fittyet hányva ülnek egy szép magas ponton lévő szikla mögött és onnan puffogtatnak. Eközben -jobb esetben- 1-2 társuk próbálja az MCOM-t elpusztítani ill. bevédeni. Nevetséges. Tegnap volt olyan map is, ahol össz-vissz egy ember próbálkozott a nyolc fős ellenfél közül a tulajdonképpeni játékkal. Természetesen gyakran mi sem tudtunk megmozdulni, mert amint kibújtunk egy fedezék mögül, kb. 6-an lőttek ránk mesterlövészpuskával. Ezért a mai naptól kezdve a Recon kaszt mesterlövész puskái TILTVA vannak a szerveren. Én nem fogok idegeskedni emiatt, ami nem is lenne nagy baj...de a szerverre látogató -néha-néha visszatérő- vendégek ne pár statláma baromsága miatt maradjanak távol a jövőben. Állítólag az új patchben benne lesz már a fegyverek korlátozhatósága. Én személy szerint nem bánom, ha van mesterlövész, de ne az egész csapat azzal küzdjön.

Maga a játék szuper volt. Egész komplett kis csapatmunkát sikerült összehozni, ennek eredményeképpen -amíg a szerveren voltam- összesen egy menetet vesztettünk el. Az ellenfél gyakran panaszkodott is, hogy mennyire köcsögök vagyunk, mert a vLr prefixes embereket egy oldalra rakjuk a saját szerverünkön. Érdekes:) Ebben a módban sokkal több pontot lehet szerezni, ezt nem is sejtettem eddig, szóval részemről mehet majd több is. Sokkal nagyobb kreativitást igényel, összeszokottabb csapatmunkát, jobb pályaismeretet.

Örömmel vettem tudomásul, hogy Slezi (nekem már csak így amradsz meg :D), milyen könnyedén felvette a játék ritmusát, nemsoká' már fitymállotta a snipereket :D Tényleg már csak anshin mentalitása, örökös zsörtölődése hiányzik, nomeg Debilon TK-i :D

Még egy emberre lenne szükség, vele -ha jól számolom- nyolcan lennénk. Az a fél szerver...

A szerverről is pár szót: úgy gondolom, hogy jól bevált. A pingjei mások által elmondottak alapján is jók, állítólag a magyar szerverek közül az egyik legjobb (ezt nem én találtam ki, más magyarok mondták). Teljes terhelés mellett sem laggol, szakadozik, a találatokat korrektül beadja. A slotszámról egy héten belül tárgyalni kell majd, meg a fizetéséről is. Ha lennénk nyolcan, érdemesebb lenne 24-re felemelni, az még az a kategória, ami élvezetes, játszható, de nem ész nélküli fragvadászat. Természetesen ha a többség úgy dönt, jó a 16-os is, hiszen ez is elég látogatott. Most világviszonylatban kb. 1900. a szerver a listán a 8k-ból. Magyar szerverek közül azok a szerverek előzik meg, amelyek egy-egy nagyobb közösséghez tartoznak (IRAM, PH). Ez nem rossz eredmény.

Az adminkodásról, adminokról. A napokban volt egy sajnálatos afférunk egy -a sorainkba kis időre- visszatérő sráccal. Úgy gondoltam, hogy minden vLr tagnak adminnak kell lennie a szerveren -végül is ez egy közösség. Szerencsére egyik tagunk, aki elég nagy tapasztalattal rendelkezik a "klánozás" terén, értelmesen, érthetően elmagyarázta, hogy ez miért nem alkalmazható, miért van halálra ítélve, miért hülye ötlet. Megértettem, döntésemet megváltoztattam. Ezentúl maximum pár, sokat online lévő tagunk lesz admin a szerveren. Jelenleg hárman vagyunk. Az adminkodás nem pénz és a szerverbe való beszállás kérdése. Aki ezt megérti és elfogadja, látjuk szeretettel, aki nem, azt nagyon sajnáljuk. Három-négy aktív admin mellett nem fordulhat elő, hogy nincs ki kickeljen vagy renbetegye a szervert, mapot váltson. Kérni kell és segítünk is, úgy vélem, ez eddig is működött.

Szerző: ladista

11 komment

Címkék: vlr bfbc2

A bejegyzés trackback címe:

https://vivalaresistance.blog.hu/api/trackback/id/tr622091282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sleziii (törölt) 2010.06.18. 13:16:17

Jó lesz, ha lehet majd korlátozni a kiteket. Szerintem 1 sniper/team a tökéletes, se több se kevesebb.

16 vagy 24... jó kérdés. 14 mindenképp jobb akkor, ha már többen leszünk nyolcnál a klánban, mert akkor mindenképpen elférünk egy csapatban. Bár nem tudom hány tagok akartok véglegesen.

Majd mondjátok mennyi lesz a szerver, és hova utaljak.

Ötlet: Szerintem kellene írni szabályzatot angolul és magyarul, azt feldobni ide, és belinkelni a szerveren. Aki meg nem ért vele egyet fel sem jön, vagy repül. Meg akkor írjátok bele azt is, hogy kik az adminok, és akkor nem cseszegetnek minden vLr tagokt, hogy dob ki ezt, váltsd erre, amikor nem is admin. Csak ennyit akartam. :)

Street^ 2010.06.18. 14:23:38

Hát igen , kicsit elöbb kellett volna hallgatni rám és akkor te is elöbb rájöhettél volna hogy igazam van :D.. Rush mód még komolyabban koncentrálja a csapatokat és a csapatmunkát. Nagyon tetszett hogy ilyen jól összedolgoztunk és jól is éreztem magam emiatt is, meg a változatos pályák miatt is :). Ha 2-en 3-an vagyunk jó az Atacama de ha többen akkor Rush Rush Rush :).

A szabályzat és az admin kiírás jó ötlet.

Írom a számlaszámom aztán utalhatsz bármikor bármennyit :DD.

ladista · http://vivalaresistance.blog.hu/ 2010.06.18. 20:38:22

Oké. Szóval a szabályok röviden:
-Nem használhatóak a mesterlövészpuskák (red dottal és 4x scopeval sem)
-Baserape nem megengedett
-5 szándékos TK után kick (wolfconban be lehet állítani)
-Feladatközpontú játék (nem statvadászat)

Ha valakinek van még ötlete, írja le!
Aztán valahogy kitesszük ide...oda...:D

anshin 2010.06.18. 21:02:55

"Tényleg már csak anshin mentalitása, örökös zsörtölődése hiányzik"

Ez kéretik számomra is érthetővé magyarázni!!! KÜLÖNBEN KILÉPEK! ;Đ

Rushyk 2010.06.18. 21:36:09

@ladista: Én ehhez a TK-záshoz azért hozzáfűzném, hogy amikor helizünk; én vezetek és esetleg kiugrik a gunner miutan jön a rakéta felénk, azt 10/5x elütöm mert ugy ugrik ki, vagy leszállás előtt még mielőtt leraknám a gépet dobbant, és akkor is road kill-t ír ki, akkor 5 ilyen van és kibasz a szerver?^^

Street^ 2010.06.18. 21:36:45

@anshin: Ezt úgy értette aki irta hogy roppantúl hiányzol neki :D , mentalitásod páratlan és a lehető legjobb ,"nyal" zsörtölődésed pedig élvezet hallgatni :DD

Street^ 2010.06.18. 21:39:35

@Rushyk: Ezért nem kell helizni :D amúgy igaza van Rushnak :D nálam a statisztika 10/9 halálozás ha Rush mellöl kiugrom :)

Rushyk 2010.06.19. 08:33:40

@Street^: Ezért nem kell kiugrani :D

ladista · http://vivalaresistance.blog.hu/ 2010.06.19. 08:45:09

@Rushyk: Jó, TK elmaradhat, azt tudjuk kezelni adminból is. A helit meg kell tanulni nem sodródva letenni és nincs baj :P:P:D

@anshin: igen, zsörtölődsz, ha nem is veszed észre. Ennyi, punktum...a killer klán felvesz, ha akarod :DDDD

ladista · http://vivalaresistance.blog.hu/ 2010.06.19. 09:10:47

@Rushyk: apropó helikopterezés.

www.youtube.com/watch?v=y-D7X9g7hlU&feature=related

Nem lenne rossz, ha így tolnád (igaz, a videó BF2-es):D

Rushyk 2010.06.19. 09:35:11

jófajta, de már bc2-ben nem lehetne megcsinálni ezeket^^
süti beállítások módosítása