Egy kis "fejmosás"

2010.01.24. 20:35

Fél év Három és fél hónap kihagyás után ismét felmentem egy magyar szerverre, hogy megnézzem, még mindig a spré mánia dívik-e a magyar swat4 társadalom megmaradt tagjai között.

Elhatározásomon Rettenet Tábornok is osztozott, együtt mentünk fel ma 18.30 körül a FREE szerverre. Kezdetben csak hárman tartózkodtunk fent, szerencsére gyorsan benépesült a szerver, lehetett tesztelni. Én két kört játszottam, Tábornok maradt plusz egyet.

 

Többször, több fórumon elmondtam már, hogy magamat nem tartom jó FPS játékosnak. Nincsenek meg hozzá a szükséges képességeim (no meg persze a gépem :D). A SWAT 4 „fénykorában” én labdába sem rúghattam az igazi „nagyok” mellett. Sajnálattal kell beletörődnöm, hogy minden egyes fél- egyéves kihagyás után egyre jobb leszek...ebben a játékban. Vajon miért? Több oka van, elmondom.

 

A swat4 magyar scene krémje már elhagyta a játékot. Most azon lehet vitatkozni, hogy nem volt kihívás, nem volt verseny vagy egyszerűen csak nem volt támogatva és fejlesztve a játék, de a tény tény marad: a legjobbak nincsenek már ebben a játékban, 2007 óta még a környékét is elkerülik.

 

Akik itt maradtak, azok is többfélék lehetnek: vannak egyszer az igazi fanatikusok. Párat ismerek is. Ők szeretik ezt a játékot, minden hibájával együtt és nem hajlandóak váltani másfele. Ha nem is értem meg őket, elfogadom döntésüket.

Másodszor vannak akik csak itt tudnak némi sikernek nevezett élményt elkönyvelni. Elsők lesznek egy körben, netán nyernek egy hatalmas presztízsű CB (clanbase) mérkőzést. Ők próbáltak váltani, de rájöttek, hogy más játékokban kell tudás is, nem csak egy vacak, bugos spré. A próbálkozásaik kudarcba fulladtak, ezért visszasomfordáltak ehhez a játékhoz, mert ez „különleges”. De ezt a témát is később kivesézzük majd kicsit jobban.

 

Szóval felhígult a mezőny. Egy éve még a sprések mögött végeztem pontokat nézve, most meg kicsit előrébb.

 

A FREE-n volt két kellemes csalódás is, név szerint Lali és Skatt. Ők nem spréztek, próbáltak ésszel játszani, abszolút nem tehetnek róla, hogy csapattársaik...saját klántársaik szopatták be őket.

Tessék megnézni az első képernyőmentést: az elsőn Knoxvill hozott 25 pontot. Jó spréshez méltóan (bár ő inkább a pepper gunt használta) sikerült egy 0/20 kill/death ratiot „összelőnie”és megkötötték háromszor, az 15 pont pluszba. Szóval: a 25 pontja ellenében rajta az ellenfél összeszedett 35-t. Jó, mi? Csapatunk 77 pontjából 35-t róla szereztünk, köszönjük szépen. Hiába lett második a pontlistán, -hiszen ez elméletileg egy csapatjáték- ha szanaszét szopatta a saját csapat társait. Tudom, most majd jön az, hogy „ez publik, itt nem a war taktikát gyakoroljuk!”. Nem érdekel, ez nem magyarázat.

Pozitív példaként említsük meg vLr^RT-t, más néven Rettenet Tábornokunkat. 38 pontjából „lejön” a 12 legyilkolása és a kettő megkötözése. Szóval az igazi teljesítménymutatója 16. Knoxvill -10-es értékéhez képest egy kicsit Olymposzi magasság... 

Második kör.

Knoxvill pokoli mélységekbe süllyedt le. -22. Nem kell magyarázni. Egy húsz (elnézést, nem néztem, mennyi ideig tart egy kör) perces kör alatt egy fránya kötözést felmutatni...nem túl jó teljesítmény. Ésszerűbb lett volna egy lőfegyver a kézbe és darálni, azzal is jobban járt volna a csapata, mert így megint kissé beszívatta őket. Csapatjátékos.

Nézzük Tomot, ő kissé jobban teljesített. -14 és ő is FREE-s. Komolyan mondom, EZ nem csapatmunka, amit csinálnak. Ezért kár sprézni.

Hooker és Lali jobban játszott, utóbbi a maga csapatelsőségével is valódi 10 pontot szerzett. Azért ez nem rossz munka, ilyen csapattal.

A mi csapatunk kicsit jobban jött ki ebből a körből is. Mindenki pozitív mérleggel zárt annak ellenére, hogy itt is volt két sprés.

 

Megállapítható, hogy a spré önmagában nem ér semmit, azt tudni kell egyrészt használni és fel kell tudni ismerni, hogy mikor lehet alkalmazni. Most is előfordult rengetegszer az a helyzet, hogy lespréztek / stingeltek és ész nélkül rohant kötni a delikvens. Mi lett a vége? Őt kötötték meg, jobb esetben csak le lett lőve. Ez játék? Ez csapatjáték?

 

Folyt. Köv.

 

 

Szerző: ladista

4 komment

Címkék: swat4

A bejegyzés trackback címe:

https://vivalaresistance.blog.hu/api/trackback/id/tr211698973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Debilon 2010.01.25. 09:49:31

:D jó.. ha nem bánjátok megyek majd énis csak felteszem swat4-et is :)

amúgy nem lehet megoldani, hogy nagyíthatóak legyenek a képek?

ladista · http://vivalaresistance.blog.hu/ 2010.01.25. 10:03:14

Miért bánnánk? Minél többen hirdetjük az Igét, annál jobb!
Természetesen ez nem mehet a BF2-es karrierünk rovására :)
A képekről. Betenném nagyobba is, de a hely gátakat szab, mert akkor az oldal "levágja" a szélét. Ha tudsz megoldást rá, szólj!

Street^ 2010.01.25. 13:39:01

Akkor én is mehetnék ?:)

ladista · http://vivalaresistance.blog.hu/ 2010.01.25. 18:29:01

Fentebb van a válasz, feltéve, hogy jössz Battlefield 2-zni Te is :)
Amúgy: több szem többet lát, úgyhogy örülök, hogy többen swatozunk, több sztori is lesz. Tessék képernyőmentéseket készíteni, jegyzetelni. Debilon le is írhatja ide, Street, Te meg leírod valamelyikünknek, mi publikáljuk.

Nem bánnám, ha reklámoznád a blogot, amerre jársz, nem túl erőszakosan, de kb félpercenként nyomd be, ahol játszol..:D

vivalaresistance.blog.hu

Az Ige!
süti beállítások módosítása